Магьосници на абордаж

Капитанът
Вчера в центъра на София имаше сборище на вещици и магьосници, заради тридневния Хари Потър фест в клуб "Абордаж".

Организаторите бяха приготвили разхлаждащи отвари, гривнички със знака на даровете като подарък и омагьосани кексчета, които ти казват в кой дом трябва да бъдеш, след като ги хапнеш.

Гостите на събитието можеха да се включат в работилницата за магически пръчки, защото, както знаете, във Великобритания монополът в производството им се държи от Оливандър, но в останалата част на света всеки може да си отвори магазин за пръчки, така че тази работилница може да се окаже дори професионален опит.
Майстори на пръчки

Други избраха да покажат колко добре познават света на Хари Потър и участваха в куиз, като въпросите не бяха много трудни, но бяха интересни и част от тях включваха информация от Pottermore.

Състезанието по дуелиране предизвика голям интерес, особено сред мъгълите, защото се проведе на открито, насред разрушена от обскурус мъгълска улица. Представител на министерството трябваше да пренастройва паметта всички случайни минувачи, за да не нарушим Международния указ за секретност.
Магьоснически дуел

Имаше и часове по отвари, но както знаем Снейп не приема всеки, така че аз не бях посветен в тайната и не разбрах какво се случва в това подземие.

Цялата програма беше ръководена от капитана на кораба, под зоркия поглед на една министерска вещица. Накрая бяха избрани участници за Тримагическия турнир, който ще се проведе днес.

Тази вечер клуб "Абордаж" отново активира призоваващата си магия за всички, които са успели да си закупят билети за събитието.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Шърли Хендерсън

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Валпургиева нощ

Най-забавните моменти с Фред и Джордж