Някои от най-често използваните заклинания за дуели

Вчера ви запознах с някои от най-популярните ежедневни магии, а днес е време да си припомним най-често използваните заклинания за дуелиране.

Заклинание: Импедимента
Ефект: Забавя опонента и ти дава възможност да обмислиш по-добре следващия си ход или да избягаш. Продължителност около 10 секунди.

Заклинание: Имобилус
Ефект: Тотално обездвижва противника. Действа по-дълго от Импедимента.

Заклинание: Флипендо
Ефект: Събаря опонента по гръб. Може да бъде използвано и за избутване на тежки предмети.

Заклинание: Конфринго
Ефект: Предизвиква експлозия и може сериозно да нарани, дори да убие опонента. За разлика от проклятието Експулсо, което взривява обект, конфринго създава експлозия във въздуха и опитния магьосник може да контролира къде да бъде експлозията и колко да е силна.

Заклинание: Вцепени се/Stupefy
Ефект: Предизвиква временно вцепенение или дори безсъзнание на опонента. Продължителността на ефекта зависи от силата на магьосника, който използва заклинанието.
Може да се използва и за да отклонява летящи предмети.

Заклинание: Протего
Ефект: Създава силов щит, който предпазва магьосника от магии, предмети, други хора или животни. Може да се използва за да се отклони магия или за да се върне директно към опонента, който я е направил. Може да се използва и да за попречи на Рон и Хари да се сбият.

Заклинание: Експелиармус
Ефект: Обезоръжава противника. В зависимост от опита и силата на магьосника, пръчката (или друго оръжие и предмет) може да полети към направилия заклинанието или някъде настрани. При особено силна магия или при обединяване на няколко заклинания "Експелиармус" може дори да отхвърли опонента назад.

Заклинание: Петрификус тоталус
Ефект: Заклинание за пълно тяловкочанясване. Поразеният е в съзнание, но не може да се движи, докато не бъде изречено контразаклинание. Много подходящо, когато искаш да победиш, без да нараниш противника, но самото заклинание е твърде дълго и магьосникът трябва да преценява дали има време да го изрече.

Горните заклинания са наистина сериозни и се използват в истински дуели, но магьосниците не винаги искат да убият опонента си, затова има и заклинания, които по-скоро целят да разсеят или да унижат противника.

Заклинание: Локомотор Мортис
Ефект: Залепва краката един за друг. Препоръчително е да се използва в преследвания, защото ефектът е най-смешен при тичащ опонент.

Заклинание: Таранталегра
Ефект: Принуждава опонента да танцува неконтролируемо.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"