Фенската шега, която влезе в книгите за Хари Потър

Преди време писах в блога за романтичната връзка, която са имали професорите Флитуик и Спраут. Тази информация дойде от юбилейните издания на "Хари Потър и философският камък", но от The Rowling Library разкриха, че Роулинг никога не е писала такова нещо.

През 2015 година в сайта collegehumor.com са публикувани няколко фалшиви поста от twitter, които Роулинг никога не е писала. Един от тях включва информацията за връзката на двамата преподаватели.
Не е ясно как тази невярна информация е попаднала в официално издание на "Хари Потър", но от Bloomsbury са се извинили за грешката. Излишната информация ще бъде премахната.

Тази година се навършиха 20 години от публикуването на "Хари Потър и философският камък" и по този повод от издателството пуснаха книгата в четири издания, за всеки от четирите дома на училището. Освен различни цветове, книгите включваха и допълнителна информация за известни представители на съответния дом.
Текстът за отношенията между Флитуик и Спраут беше единствената нова информация, която получихме от книгата и беше поместена съответно в рейвънклоуското и в хафълпафското издание.

Това не е най-големият гаф, като става дума за "Хари Потър". Миналата година един фенфикшън, и то не от най-добрите, беше публикуван като "осмата история за Хари Потър" и много хора го възприемат именно така.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"