Защо трябва да благодарим на Лавендър


Винаги се радвам да публикувам мнението на други фенове, които искат да използват блога ми за да достигнат до повече хора. Редовните читатели вече познават младата мъгълофобка Ивана Братованова, която и преди е споделяла мислите си за "Хари Потър".
Михаил Костов (върховен мъгълофоб)

Автор:
Ивана Братованова
Както си стоях ми дойде тази мисъл в главата. Много от Хари Потър феновете не харесват Лавендър, нито я одобряват за грифиндорка именно заради трудно забравящата се връзка с Рон.
Мисля, че трябва да ѝ кажем едно огромно "благодаря". Причината е, че ако не беше тя развитието на "Ромаяни" щеше да се заканва и запъва още дълго време.
През онзи период, в който двамата бяха заедно (макар и по най-неприятния начин за нас), тя наистина го обичаше, дори и повечето хора да не вярват, че е така.

Щастлива съм да знам, че имаха история заедно, за да отворят очите и сърцето на Хърмаяни. Трябваше и точно това, за да осъзнае колко много всъщност обича Рон. Веднага щом разбра и видя, че той няма вечно да е сам и че все някога ще се влюби в друга, тя си отвори очите за истината, че го обича. Именно тогава според мен разбра какво му е било на Рон, когато я е гледал с Виктор Крум. И ѝ стана също толкова тежко да го гледа с някоя друга. Беше по-лесно да му се ядоса отколкото да си признае чувствата.
Благодарна съм на Лавендър заради това, че показа на Рон и Хърмаяни, че каквото и да става не могат един без друг. Точно това им е трябвало - дистанция и ненавист един към друг, за да открият колко силно искат да са заедно.
Точно това е истинската любов! Да видиш, че другият продължава напред и да осъзнаеш, че искаш и ти да си част от пътешествието му.

Не мисля, че трябва да мразим Лавендър, особено ако за някой от вас причината е Хърмаяни. Дори напротив - трябва да се замислим колко много допринесе за Ромаяни и други неща сред, които и битката за Хогуортс, в която самата тя си отива...

Без нея Рон нямаше да осъзнае, че момичето, което обича е негово, но просто му трябва време...без нея Хърмаяни нямаше да признае на самата себе си истината. Без нея, колкото и да е досадна, много неща в историята щяха да са други!

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)