Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Последният труден въпрос от Понеделнишкото препитване тази седмица, който ще коментираме тук, е имала ли е съпруг, деца и внуци професор Макгонъгол. Тези от вас, които са чели само 7-те основни книги, вероятно ще бъдат изненадани, но всъщност имаме много подробна информация за живота на преподавателката по трансфигурация.

Макгонъгол - булка на стари години

От информацията в Потърмор знаем, че професор Макгонагол е трябвало да избира между кариерата в магическия свят или живот с мъгъл, в когото е била влюбена. Тя избира света на магьосниците и оставя любовта на живота си.

Макгонъгол започва работа в Министерството на магията, където е много близка с началника си Елфинстоун Ъркуърт. След като напуска министерството, за да преподава в Хогуортс, Ъркуърт ѝ предлага брак. Минерва обаче отказва.

Години по-късно, малко след падането на Волдемор в Годрикс Холоу, когато и двамата са доста възрастни, Ъркуърт отново предлага брак на професор Макгонъгол. Тя приема, двамата сключват брак и си купуват малка къща в Хогсмийд.

Бракът им не продължава дълго, защото Елфинстоун Ъркуърт загива трагично. Въпреки това годините с него са най-щастливите в живота ѝ. Възрастните младоженци нямат свои деца, но племенниците на Макгонъгол често ги посещават.

След смъртта на съпруга си, Макгонъгол се връща да живее в Хогуортс.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска